Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ρούμελης

Σήμερα το πρωί ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔηΠεΘε Ρούμελης Νίκος Ορφανός, συναντήθηκε με την υπεύθυνη των Γενικών Αρχείων του Κράτους στη Λαμία κα Σοφία Βακιρτζιδέλη.

Με χαρά και συγκίνηση ξεφυλλίσαμε το βιβλίο εντυπώσεων του Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας, που τηρούσε με ευλάβεια, ο πρώτος διευθυντής του, αείμνηστος Κωνσταντίνος Λιάσκας, η σύζυγός του οποίου το κληροδότησε στα ΓΑΚ.

Ευχής έργον να ανατυπωθεί σε ένα ωραίο λεύκωμα, ντοκουμέντο τόσο για την ιστορία του Θεάτρου αλλά και τη Λαμία.
Πρώτη καταχώρηση της σπουδαίας Κυβέλης. Αμέτρητες σημειώσεις από αξέχαστους ηθοποιούς και σκηνοθέτες: Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Γιώργος Τζαβέλλας, Νίκη Τριανταφυλλίδη, Θάνος Κωτσόπουλος, Γιάννης Βόγλης, Κατερίνα Γώγου, Κώστας Χρέλιας, Γιώργος Εμιρζάς και τόσοι άλλοι.

Αναρτούμε κάποιες φωτογραφίες, με την ευγενική άδεια της κας Βακιρτζιδέλη, η οποία κάνει σπουδαία δουλειά και υποσχεθήκαμε να συζητήσουμε συνεργασία για την οργάνωση των αρχείων του Δημοτικού Θεάτρου της πόλης μας, τα οποία φυλάσσονται σε αίθουσα του Δημοτικού μας Θεάτρου.

Δείτε πόσοι σπουδαίοι πέρασαν από τη Λαμία, έπαιξαν, περπάτησαν, και υπήρξαν στους δρόμους της πόλης και στο θέατρό της…

Leave A Reply: