Οι Σκηνές

10

Μάιος

Η δραστηριότητα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης αναπτύσσεται σε τρεις σκηνές, την Κεντρική Σκηνή, την Πειραματική Σκηνή και την Παιδική Σκηνή. Η Κεντρική Σκηνή στεγάζεται στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, το οποίο εγκαινιάστηκε το 1960 με την παράσταση της Κυβέλης “το Μυστικό της κοντέσας Βαλέραινας”. Διαθέτει 550 θέσεις, πλατεία και εξώστη, κυκλόραμα και περιστροφική σκηνή.

Οι παραγωγές της Κεντρικής Σκηνής τα καλοκαίρια παρουσιάζονται στο Δημοτικό θετικό θέατρο Λαμίας, χωρητικότητας 450 θέσεων. Το θέατρο διαθέτει στεγασμένη σκηνή, πλατεία και εξώστη.

Στην Κεντρική Σκηνή έχουν ανέβει μεταξύ άλλων έργα των Αισχύλου, Ευριπίδη, Αριστοφάνη, Σαίξπηρ, Τζόνσον, Μολιέρου, Γκολντόνι, Φεϋντώ, Λόρκα, Μίλλερ, Ουίλλιαμς. Έμφαση δόθηκε και στο νεοελληνικό θέατρο με έργα των Καμπανέλλη, Κεχαίδη-Χαβιαρά, Σκούρτη, Κορρέ, Μποστ κ.α.

Στην Πειραματική Σκηνή έχουν ανέβει μεταξύ άλλων έργα των Ρίντλεϊ, Λάμπιουτ, Ντούκοσφκι, Τομά, Τσικληρόπουλου, Κοβάτσεβιτς, κ.α. Ενώ στην Παιδική Σκηνή έχουν ανέβει έργα των Αριστοφάνη, Αρμένη, Τσιάνου, Τριβιζά, Μπραουδάκη, Καλογεροπούλου, Ρουγγέρη, Μπάουμ, Τουέιν, Γουέι, Γκαρθία Λόρκα, Κένι, κ.α.

Η Πειραματική Σκηνή από το 2009 στεγάζεται στη Β σκηνή του Δη.Πε.Θε. Ρούμελης, στο θεατρικό χώρο που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας, θεατρική αίθουσα με πλήρη υποδομή η οποία βρίσκεται σε στάδιο ανακαίνισης (φθινόπωρο 2021).