Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ρούμελης

Μια οικογένεια που έγινε μεγάλη!

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώνεται σήμερα, Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, ο κύκλος παραστάσεων της Παιδικής/Νεανικής Σκηνής του Δη.Πε.Θε. Ρούμελης, για σχολεία της Λαμίας και της Φθιώτιδας, με την παράσταση “Με Οικογένεια” βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Έκτορα Μαλό.

Αληθινή κοσμοσυρροή σημειωνόταν για τρεις εβδομάδες, κάθε πρωί έξω από το Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας, καθώς την παράσταση παρακολούθησαν μέχρι τώρα 40 δημοτικά σχολεία, 5 Γυμνάσια, 6 Νηπιαγωγεία, 4 ειδικά σχολεία, 2 ΚΔΑΠ, σε ένα σύνολο μικρών θεατών άνω  των 4.000.

Πιστό στον κοινωνικό του ρόλο και με ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι σε όλα τα παιδιά, το Δη.Πε.Θε Ρούμελης πρόσφερε επιπρόσθετα δωρεάν θέσεις σε δεκάδες παιδιά με ειδικές ανάγκες, προσφυγόπουλα, από οικογένειες Ρομά, καθώς και σε παιδιά πολύτεκνων οικογενειών. Για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια παράσταση που θα εμπνέει και θα αποπνέει την αξία της οικογένειας, της αγάπης και της φιλίας προς όλα τα παιδιά, σχεδιάσαμε ένα έργο υψηλής παιδαγωγικής αξίας και είναι ενδεικτικό ότι η παραγωγή της Παιδικής/Νεανικής μας σκηνής κόστισε ακριβότερα από την παραγωγή της Κεντρικής μας σκηνής, για να μην έχει να ζηλέψει τίποτα από τις καλύτερες παραστάσεις για παιδιά και νέους που ανεβαίνουν στη χώρα μας.

Η παράσταση είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες, ακόμη και για τα λύκεια και θα παρουσιαστεί σε δύο παραστάσεις για το κοινό της πόλης μας την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, στο Δημοτικό μας Θέατρο, στις 19:00. Έτσι η μοναδική του ατμόσφαιρα θα ζεστάνει τις καρδιές μας ακόμα περισσότερο, μέσα στο πνεύμα των Χριστουγέννων της αγάπης.

Η Περίν, η μητέρα της, ο παππούς της, ο Παλληκαράς και όλοι οι ήρωες του έργου θα ανέβουν ξανά στη σκηνή σε δύο μοναδικές βραδιές, που θα κρύβουν επιπρόσθετες εκπλήξεις. Μην τις χάσετε!

Γιατί όλα τα παιδιά αξίζουν μια οικογένεια!

ΤΟ ΕΡΓΟ: «Με Οικογένεια» του Hector Malot.

Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Έκτορα Μαλό, που πρωτοεκδόθηκε το 1893, το έργο έρχεται σε ανανεωμένη απόδοση και σκηνοθεσία, νέα εντυπωσιακή σκηνογραφία, μουσική και ενορχηστρώσεις και έναν 7μελή θίασο επί σκηνής, με 4 Λαμιώτες ηθοποιούς και επιπρόσθετους συντελεστές.

Το αριστουργηματικό έργο του Hector Malot μιλά για τους απόκληρους και τους βασανισμένους της ζωής, καθώς και για τη δύναμη της παιδικής ψυχής απέναντι στην κακία του κόσμου. Μια συγκινητική ιστορία για τη δύναμη της οικογένειας και την πίστη στην αγάπη, γεμάτη έντονα συναισθήματα και μοναδική ατμόσφαιρα, μια περιπέτεια ζωής ενός κοριτσιού να βρει μια οικογένεια σε συνθήκες δύσκολες. Σε μια εποχή τόσο αβέβαιη όπως και η σημερινή, οι ήρωες του Μαλό εμπνέουν και υπενθυμίζουν πόσο η οικογένεια, ως φάρος αγάπης, είναι κάτι που όλοι οι άνθρωποι δικαιούνται.

Στη σκηνοθεσία η έμπειρη Αθανασία Καλογιάννη, μια σκηνοθέτης και παιδαγωγός αφοσιωμένη στο θέατρο για παιδιά και νέους.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:

Η μικρή Περίν χάνει τους γονείς της σε ηλικία έντεκα ετών. Με μόνη συντροφιά τη φιλάσθενη μητέρα της και το κάρο τους, που σέρνει αγόγγυστα ο γαϊδαράκος τους Παλληκαράς, χωρίς λεφτά και φαγητό, αποφασίζει να ξεκινήσει από το Παρίσι με προορισμό το Μαροκούρ, προκειμένου να συναντήσει τη μοναδική οικογένεια που της έχει απομείνει: την οικογένεια του πατέρα της. Εκεί, με στήριγμα την υπομονή της, την περηφάνια της, την εξυπνάδα της και την εργατικότητά της, καταφέρνει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων, παραμερίζοντας συμφέροντα και δυσκολίες. Στο τέλος θα καταφέρει να αλλάξει τη ζωή της και να βρει την ευτυχία.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία: Αθανασία Καλογιάννη

Θεατρική διασκευή: Κωνσταντίνος Θάνος

Μουσική: Στάθης Μπίρμπας

Κινησιολογία: Βαγγέλης Πιτσιλός

Σκηνικά/κοστούμια: Αλέξανδρος Κομπόγιωργας

Φωτισμοί: Σοφέλπη Στάικου

Video art: Γιάννης Ντουσιόπουλος

Διδασκαλία τραγουδιών: Μιχάλης Παπαπέτρου

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Πολυμεροπούλου

ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

Σοφία Μανωλάκου

Κώστας Πασπάλης

Εύα Βάρσου

Δανάη Σδούγκου

Μαρία Πολυμεροπούλου

Περικλής Κανελλόπουλος

Άσπα Μπατατόλη

Η παράσταση είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες, για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου αλλά και για όλους τους θεατές.

Παραστάσεις:   27 και 28 Δεκεμβρίου στις 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Διάρκεια: 1 και 20΄με διάλειμμα 


Τιμή  Εισιτηρίου: 5€ Γενική είσοδος

Προπώληση εισιτηρίων:   https://www.ticketservices.gr/event/me-oikogeneia-dipethe-roumelis/?eventid=8450&showid=54250

Ώρες ταμείου θεάτρου για τις ημέρες των παραστάσεων 18:00-21:00 | Τηλ. 22310 46773

Δημοτικό Θέατρο Λαμίας: Υψηλάντη 24| Λαμία Τ.Κ. 35131 |Τηλ.22310 46773

Ιnfo: Γραφεία ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης| Υψηλάντη 17 | Λαμία Τ.Κ. 35131 |Τηλ.22310 33325

ΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΡΟΥΜΕΛΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΜΙΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Leave A Reply: