Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ρούμελης

Τα θεατρικά εργαστήρια του Δη.Πε.Θε. Ρούμελης ξεκινούν!

Μετά το τέλος των δυσκολιών και περιορισμών της πανδημίας, το Δη.Πε.Θε. Ρούμελης ανακοινώνει την επαναλειτουργία των θεατρικών του εργαστηρίων για ενήλικες και παιδιά.

Εργαστήρι Ενηλίκων:

Το θεατρικό εργαστήρι ενηλίκων σκοπό έχει να μυήσει στη θεατρική δραστηριότητα όσους πολίτες ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή με το δημιουργικό κομμάτι της θεατρικής τέχνης. Υποδυόμενοι ρόλους και ερχόμενοι σε επαφή με σπουδαία θεατρικά κείμενα, πέρα από την κατανόηση των θεατρικών κωδίκων και τεχνικών, τα μέλη του θεατρικού μας εργαστηρίου μπορούν επίσης να βελτιώσουν τις επικοινωνιακές τους ικανότητες, το χειρισμό του λόγου και να βιώσουν τη θεατρική δημιουργία.

Τα εργαστήρια ενηλίκων θα διεξάγονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο κέντρο της πόλης, κάθε Κυριακή και Δευτέρα απόγευμα. Την εποπτεία των συναντήσεων και μαθημάτων θα έχουν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δη.Πε.Θε. Ρούμελης, ηθοποιός και σκηνοθέτης Νίκος Ορφανός και ο ηθοποιός και καθηγητής υποκριτικής σε παλαιότερα εργαστήρια Κώστας Πασπάλης.

Προγραμματισμένη έναρξη συναντήσεων γνωριμίας: Αρχές Ιανουαρίου και συστηματική έναρξη μαθημάτων από Φεβρουάριο.

Λόγω περιορισμένων θέσεων παρακαλούμε δηλώστε εγκαίρως τη συμμετοχή σας στο email: dipether@otenet.gr, γράφοντας ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας και τυχόν προηγούμενη εμπειρία. Τα email θα πρέπει να  φέρουν την ένδειξη: “Για το θεατρικό εργαστήρι ενηλίκων”. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κόστος μηνιαίας συμμετοχής: 20 € μηνιαίως. Δε χρεώνεται ο μήνας γνωριμίας.

Εργαστήρι Παιδιών και Εφήβων:

Το θεατρικό εργαστήρι παιδιών και νέων του Δη.Πε.Θε. Ρούμελης απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 7-12. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη θεατρική αγωγή στο σύνολό της, καθώς εκτός από την ευκαιρία να αφηγηθούν ως μικροί ηθοποιοί ιστορίες, θα μάθουν πως κατασκευάζονται τα σκηνικά αντικείμενα και θα μυηθούν στον κόσμο της θεατρικής τέχνης. Η θεατρική αγωγή ενισχύει την ενσυναίσθηση, τη συνεργατικότητα, ενδυναμώνει το χειρισμό του λόγου, την φιλαναγνωσία και πυροδοτεί τη φαντασία. Τα παιδιά του θεατρικού εργαστηρίου θα χωριστούν σε δύο τμήματα, με ηλικιακό κριτήριο, 7-9 ετών και 10-12 ετών.

Οι συναντήσεις θα γίνονται μία φορά την εβδομάδα για κάθε τμήμα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο κέντρο της πόλης, κάθε Σάββατο πρωί. Το εργαστήρι θα εποπτεύεται από τη θεατροπαιδαγωγό κα Δήμητρα Παπουρτζή, απόφοιτο δραματικής σχολής Δήλος, Φιλοσοφικής Αθηνών Παιδαγωγικού και κάτοχο μεταπτυχιακού στη θεατρική διδακτική από το τμήμα θεατρικών σπουδών του ΕΚΠΑ και την κα Φιλία Κανελλοπούλου, θεατροπαιδαγωγό, απόφοιτος Δραματικής Σχολής Δήλος, Φιλοσοφικής Αθηνών (ΦΠΨ) και μεταπτυχιακού Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ.

Λόγω περιορισμένων θέσεων παρακαλούμε δηλώστε εγκαίρως τη συμμετοχή σας στο email: dipether@otenet.gr, γράφοντας ονοματεπώνυμο κηδεμόνα και παιδιού, τηλέφωνο επικοινωνίας κηδεμόνα και τυχόν προηγούμενη εμπειρία. Τα email θα πρέπει να  φέρουν την ένδειξη: “Για το θεατρικό εργαστήρι Παιδιών και Εφήβων”. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Προγραμματισμένη έναρξη συναντήσεων γνωριμίας: Αρχές Ιανουαρίου και συστηματική έναρξη μαθημάτων από Φεβρουάριο.

Κόστος μηνιαίας συμμετοχής: 20€ μηνιαίως. Δε χρεώνεται ο μήνας γνωριμίας.

Ιnfo: Γραφεία ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, | Υψηλάντη 17 | Λαμία Τ.Κ. 35131 |Τηλ.22310 33325| Ημέρες και ώρες γραφείου.

ΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΡΟΥΜΕΛΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΜΙΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

minimalist curve lines shape flyer set of three
minimalist curve lines shape flyer set of three
Leave A Reply: