Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ρούμελης

             Φθινόπωρο… καιρός  για θέατρο!

Τα θεατρικά εργαστήρια του Δη.Πε.Θε. Ρούμελης είναι ξανά εδώ!

Μετά την επαναλειτουργία τους τον περασμένο Φεβρουάριο, το Δη.Πε.Θε. Ρούμελης ανακοινώνει τη συνέχιση και τον φετινό χειμώνα των θεατρικών του εργαστηρίων για ενήλικες και παιδιά.

Το θεατρικό εργαστήρι ενηλίκων παρουσίασε τέλος Ιουνίου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο της πόλης, ένα πρώτο δείγμα δουλειάς του, με την παράσταση «Αρχαίων Πάθη» που καταχειροκροτήθηκε δύο βραδιές από το κοινό.

Τη φετινή σεζόν τα τμήματα των παιδιών θα ξεκινήσουν εξ’ αρχής ως θεατρική ομάδα, στοχεύοντας στη δημιουργία παράστασης, όπου τα παιδιά θα ζήσουν όλη τη διαδικασία του θεατρικού ανεβάσματος.

Επιπρόσθετα, ξεκινάμε ξεχωριστό τμήμα εφήβων, για νέους Γυμνασίου και Λυκείου, που θέλουν να έρθουν σε επαφή με την υπέροχη τέχνη του θεάτρου, επωφελούμενοι από τις αρετές της θεατρικής αγωγής: ομαδικό και συνεργατικό πνεύμα, τόνωση χειρισμού του λόγου και της επικοινωνίας, όξυνση της φαντασίας και της δημιουργικότητας.

Τα θεατρικά μας εργαστήρια ξεκινούν συστηματικά από αρχές Οκτωβρίου και οι συναντήσεις είναι κάθε Σάββατο πρωί για τα παιδιά, Σάββατο απόγευμα το τμήμα εφήβων και κάθε Κυριακή και  Δευτέρα απόγευμα το τμήμα ενηλίκων.

Εργαστήρι ενηλίκων:

Το θεατρικό εργαστήρι ενηλίκων σκοπό έχει να μυήσει στη θεατρική δραστηριότητα όσους και όσες ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή με το δημιουργικό κομμάτι της θεατρικής τέχνης. Υποδυόμενοι ρόλους και ερχόμενοι σε επαφή με σπουδαία θεατρικά κείμενα, πέρα από την κατανόηση των θεατρικών κωδίκων και τεχνικών, τα μέλη του θεατρικού μας εργαστηρίου μπορούν επίσης να βελτιώσουν τις επικοινωνιακές τους ικανότητες, το χειρισμό του λόγου και να βιώσουν τη θεατρική δημιουργία.

Τα εργαστήρια ενηλίκων λειτουργούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο κέντρο της πόλης, κάθε Κυριακή και Δευτέρα απόγευμα. Την εποπτεία των συναντήσεων και μαθημάτων θα έχουν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δη.Πε.Θε. Ρούμελης, ηθοποιός και σκηνοθέτης Νίκος Ορφανός και ο ηθοποιός και καθηγητής υποκριτικής Κώστας Πασπάλης.

Προγραμματισμένη συνάντηση γνωριμίας: Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, στις 5 μ.μ. και συστηματική έναρξη μαθημάτων από Κυριακή 1η Οκτωβρίου.

Λόγω περιορισμένων θέσεων παρακαλούμε δηλώστε εγκαίρως τη συμμετοχή σας στο email: dipether@otenet.gr, γράφοντας ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας. Τα email θα πρέπει να  φέρουν την ένδειξη: «για το θεατρικό εργαστήρι ενηλίκων». Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κόστος μηνιαίας συμμετοχής: 20 € μηνιαίως. Δε χρεώνονται οι συναντήσεις γνωριμίας.

Εργαστήρι παιδιών και νέων:

Το θεατρικό εργαστήρι παιδιών και νέων του Δη.Πε.Θε. Ρούμελης απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 7-12 και 13-17. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη θεατρική αγωγή και τη διαδικασία ανεβάσματος μιας παράστασης. Τα παιδιά του θεατρικού εργαστηρίου θα χωριστούν σε δύο τμήματα, με ηλικιακό κριτήριο, 7-9 ετών και 10-12 ετών.

Το τμήμα εφήβων επίσης θα λειτουργεί ξεχωριστά.

Οι συναντήσεις θα γίνονται μία φορά την εβδομάδα για κάθε τμήμα, κάθε Σάββατο πρωί.

Το τμήμα εφήβων θα συναντιέται κάθε Σάββατο στις 4 μ.μ..

Το εργαστήρι παιδιών εποπτεύεται από τη θεατροπαιδαγωγό κα Δήμητρα Παπουρτζή, απόφοιτο Δραματικής σχολής Δήλος, Φιλοσοφικής Αθηνών Παιδαγωγικού και κάτοχο μεταπτυχιακού στη θεατρική διδακτική από το τμήμα θεατρικών σπουδών του ΕΚΠΑ και την κα Φιλία Κανελλοπούλου, θεατροπαιδαγωγό, απόφοιτο Δραματικής Σχολής Δήλος, Φιλοσοφικής Αθηνών (ΦΠΨ) και μεταπτυχιακού Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ.

Το εργαστήρι εφήβων εποπτεύεται από την κα Βάσια Βορρίση, κάτοχο μεταπτυχιακού Master of Arts-θεατροπαιδαγωγό και  Δραματοθεραπεύτρια.

Λόγω περιορισμένων θέσεων παρακαλούμε δηλώστε εγκαίρως τη συμμετοχή σας στο email: dipether@otenet.gr, γράφοντας ονοματεπώνυμο κηδεμόνα και παιδιού, την ηλικία του παιδιού και τηλέφωνο επικοινωνίας κηδεμόνα. Τα email θα πρέπει να  φέρουν την ένδειξη: «για το θεατρικό εργαστήρι παιδιών» ή «για το θεατρικό εργαστήρι εφήβων». Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Προγραμματισμένη συνάντηση γνωριμίας Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και συστηματική έναρξη μαθημάτων από 7 Οκτωβρίου.

Κόστος μηνιαίας συμμετοχής: 20 € μηνιαίως. Ειδική τιμή για αδέλφια 30€ μηνιαίως.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν, σας περιμένουμε!

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο του  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, 22310 33325 ήμερες και ώρες γραφείου.

ΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.ΡΟΥΜΕΛΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ  ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

& ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΜΙΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Leave A Reply: