Νίκος Ορφανός

Νίκος Ορφανός

Γεννήθηκε στον Κορυδαλλό Αττικής και κατάγεται από τη μητέρα του από τον Άγιο Δημήτριο Ευρυτανίας και τη Λαμία και από τον πατέρα του από την Κρήτη.
Aπόφοιτος της Δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης και της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών (τομέας παιδαγωγικής – ψυχολογίας). Τελειόφοιτος μεταπτυχιακού του στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στον τομέα Διοίκησης Πολιτιστικών Μονάδων (cultural management).
Εργάστηκε ως υπεύθυνος της θεατρικής ομάδας της Θεραπευτικής Κοινότητας Νόστος στη Σαλαμίνα, όπου σκηνοθέτησε παραστάσεις με τα μέλη και το σύλλογο γονέων. Έχει σκηνοθετήσει τους «Όρνιθες» με το 10ο Γυμνάσιο Πειραιά, παράσταση που έλαβε μέρος και στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Θεατρικούς αγώνες, 2003.
Υπήρξε καθηγητής υποκριτικής τη διετία 2008 – 2010 στη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου στον Πειραιά.
Ως ηθοποιός εργάζεται από το 1989, σε πληθώρα παραστάσεων με το Θέατρο Τέχνης, στα Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, σε περιοδείες σε Ελλάδα & εξωτερικό, καθώς και με τα Δη.Πε.Θε. Ρούμελης, Λάρισας, Κοζάνης, Καλαμάτας και Βόλου. Επίσης με θιάσους της Αθήνας, σε ένα σύνολο άνω των 40 παραστάσεων.
Επιπρόσθετα έχει στο ενεργητικό του 9 σκηνοθεσίες, σε παραστάσεις στην Αθήνα και σε περιοδεία, με δική του οργάνωση παραγωγής και περιοδειών.
Έχει εμφανιστεί σε δέκα κινηματογραφικές ταινίες και σε είκοσι τηλεοπτικές σειρές.
Είναι ιδρυτικό μέλος του σωματείου «Διάζωμα» για την αναστήλωση και επαναλειτουργία όλων των αρχαίων ελληνικών θεάτρων.
Υπηρέτησε τις γειτονιές που μεγάλωσε ως βουλευτής της Β περιφέρειας Πειραιά, για επτά μήνες, από Ιανουάριο μέχρι Σεπτέμβριο του 2015.
Από τον Απρίλιο 2021 είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Δη.Πε.Θε. Ρούμελης.

Contact: