ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ: «Ο ΕΧΘΡΟΣ ΜΟΥ» ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΕΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

11

Ιούλιος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ: «Ο ΕΧΘΡΟΣ ΜΟΥ»
ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΕΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Νύχτες Ελληνικού Κινηματογράφου!

Το φετινό καλοκαίρι στο θερινό κινηματογράφο της πόλης μας, κάθε Τετάρτη, έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε βραβευμένες ταινίες του σύγχρονου Ελληνικού κινηματογράφου. Ταινίες θεματολογικά τολμηρές, πρωτότυπές, εμπνευσμένες από αριστουργήματα της ελληνικής λογοτεχνίας, που οι δημιουργοί τους μας παραχώρησαν πρόθυμα, γιατί αγαπάμε τους Έλληνες δημιουργούς και τον Ελληνικό κινηματογράφο!

Ταινίες που δεν έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε συχνά στη μεγάλη οθόνη και που ειδικά εκεί ξεδιπλώνουν όλη τους τη γοητεία

Η αρχή γίνεται με τη βραβευμένη ταινία του Γιώργου Τσεμπερόπουλου «ο Εχθρός μου» την Τετάρτη 12 Ιουλίου. Η ταινία, παραγωγής του 2014, έχει αποσπάσει τα βραβεία σκηνοθεσίας, σεναρίου και μοντάζ, από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου. Επίσης Η ταινία συμμετείχε, μεταξύ άλλων, στα Διεθνή Φεστιβάλ του Λονδίνου, του Πεκίνου, του Μόντρεαλ, της Ουάσιγκτον, της Τεχεράνης και του Αμβούργου, όπου τιμήθηκε μ’ ένα Χρυσό Βραβείο, ένα Αργυρό Βραβείο, δύο Βραβεία Πρώτου Ανδρικού Ρόλου, δύο Ειδικά Βραβεία και ένα Βραβείο Κοινού.

Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Γιώργος Τσεμπερόπουλος (Ξαφνικός Έρωτας, Άντε Γεια, η πίσω Πόρτα) θα παρευρεθεί στην προβολή της ταινίας και θα συζητήσει με το κοινό αμέσως μετά το πέρας της προβολής. Τη συζήτηση θα συντονίσουν ο διευθυντής του 16ου Πειραματικού σχολείου Νώντας Βεργιόγλου και η καθηγήτρια και υπεύθυνη του κινηματογραφικού ομίλου του σχολείου Ελένη Παπαθανασίου.

Η υπόθεση της ταινίας:
Ο 48άχρονος Κώστας Στασινός, ιδιοκτήτης γεωπονικού καταστήματος, zει μια ήσυχη ζωή με τη γυναίκα του Ράνια, τον 18χρονο γιο του Ανδρέα, τη 14χρονη κόρη του Λουίζα και τη συλλογή του με βινύλια. Προοδευτικός και αμετανόητα ιδεολόγος από τα φοιτητικά του χρόνια, προσπαθεί να εμφυσήσει στα παιδιά του τις αξίες με τις οποίες ανδρώθηκε. Η λεηλασία του σπιτιού του από μια συμμορία και ο βιασμός της κόρης του, θα ανατρέψουν ολοκληρωτικά την οικογενειακή ηρεμία, φέρνοντας βίαια στην καθημερινότητά της το παλιό κυνηγετικό όπλο του πατέρα του.Εχει τη δύναμη η οικογένεια να επουλώσει τις πληγές της και να γυρίσει σελίδα;
Διάρκεια: 107΄
Σενάριο: Γιάννης Τσίρος.
Διεύθυνση φωτογραφίας: Βαγγέλης Κατριτζιδάκης.
Mοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης.
Σκηνικά: Σπύρος Λάσκαρης.
Κοστούμια: Χριστίνα Χατζαρίδου.
Μουσική: Άκης Δαούτης.
Παραγωγός: Ελένη Κοσσυφίδου.
Συμπαραγωγοί: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ΕΡΤ Α.Ε., ΝΟVA
Παίζουν: MανώληςΜαυροματάκης, Μαρία Ζορμπά, Γιώργος Γάλλος, Αντώνης Καρυστινός, Θανάσης Παπαγεωργίου, Αριάδνη Καβαλιέρου, Ηλίας Μουλάς, Βεσέλα Καζάκοβα (VeselaKazakova), ΤιούντορΤσιρίλα (TudorChirila).

Ακολουθούν:
 Τετάρτη 19 Ιουλίου: “Σκλάβοι στα δεσμά τους ”, Σκηνοθεσία: Τώνης Λυκουρέσης
 Τετάρτη 26 Ιουλίου: «4 Μαύρα Κουστούμια», Σκηνοθεσία: Ρένος Χαραλαμπίδης

Info:
ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ|ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 21:15| ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 3€, Facebook: https://www.facebook.com/dipetheroumelis/about?ref=page_internal
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: https://www.ticketservices.gr/event/dipethe-roumelis-therino-cinema-2023/

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, Τηλ: 2231033325 ήμερες και ώρες γραφείου.

 

 

ΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.ΡΟΥΜΕΛΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
& ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΜΙΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ