Με Οικογένεια του HECTOR MALOT

17

Νοέμβριος

27 και 28 Δεκεμβρίου 2022

ΠΑΙΔΙΚΗ/ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

 Μετά από αρκετά χρόνια, υλοποιούμε το ανέβασμα μιας εξ’ ολοκλήρου νέας παραγωγής, προορισμένη για τους μικρούς θεατές της πόλης μας, αλλά και για το σύνολο του κοινού.

 

ΕΡΓΟ: «Με Οικογένεια» του Hector Malot.

 

Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Έκτορα Μαλό, που πρωτοεκδόθηκε το 1893, το έργο έρχεται σε ανανεωμένη απόδοση και σκηνοθεσία, νέα εντυπωσιακή σκηνογραφία, μουσική και ενορχηστρώσεις και έναν 7μελή θίασο επί σκηνής, με 4 Λαμιώτες ηθοποιούς και επιπρόσθετους συντελεστές.

Το αριστουργηματικό έργο του Hector Malot μιλά για τους απόκληρους και τους βασανισμένους της ζωής, καθώς και για τη δύναμη της παιδικής ψυχής απέναντι στην κακία του κόσμου. Μια συγκινητική ιστορία για τη δύναμη της οικογένειας και την πίστη στην αγάπη, γεμάτη έντονα συναισθήματα και μοναδική ατμόσφαιρα, μια περιπέτεια ζωής ενός κοριτσιού να βρει μια οικογένεια σε συνθήκες δύσκολες. Σε μια εποχή τόσο αβέβαιη όπως και η σημερινή, οι ήρωες του Μαλό εμπνέουν και υπενθυμίζουν πόσο η οικογένεια, ως φάρος αγάπης, είναι κάτι που όλοι οι άνθρωποι δικαιούνται.

Στη σκηνοθεσία η έμπειρη Αθανασία Καλογιάννη, μια σκηνοθέτης και παιδαγωγός αφοσιωμένη στο θέατρο για παιδιά και νέους.

 

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:

Η μικρή Περίν χάνει τους γονείς της σε ηλικία έντεκα ετών. Με μόνη συντροφιά τη φιλάσθενη μητέρα της και το κάρο τους, που σέρνει αγόγγυστα ο γαϊδαράκος τους Παλληκαράς, χωρίς λεφτά και φαγητό, αποφασίζει να ξεκινήσει από το Παρίσι με προορισμό το Μαροκούρ, προκειμένου να συναντήσει τη μοναδική οικογένεια που της έχει απομείνει: την οικογένεια του πατέρα της. Εκεί, με στήριγμα την υπομονή της, την περηφάνια της, την εξυπνάδα της και την εργατικότητά της, καταφέρνει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων, παραμερίζοντας συμφέροντα και δυσκολίες. Στο τέλος θα καταφέρει να αλλάξει τη ζωή της και να βρει την ευτυχία.

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία: Αθανασία Καλογιάννη

Θεατρική διασκευή: Κωνσταντίνος Θάνος

Μουσική: Στάθης Μπίρμπας

Κινησιολογία: Βαγγέλης Πιτσιλός

Σκηνικά/κοστούμια: Αλέξανδρος Κομπόγιωργας

Φωτισμοί: Σοφέλπη Στάικου

Video art: Γιάννης Ντουσιόπουλος

Διδασκαλία τραγουδιών: Μιχάλης Παπαπέτρου.

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Πολυμεροπούλου.

 

ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

Σοφία Μανωλάκου

Κώστας Πασπάλης

Εύα Βάρσου

Δανάη Σδούγκου

Μαρία Πολυμεροπούλου

Περικλής Κανελλόπουλος

Άσπα Μπατατόλη

Έναρξη παραστάσεων: Δευτέρα 21 Νοεμβρίου. Παραστάσεις καθημερινά για σχολεία έως και Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Η παράσταση είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες, για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου αλλά και για όλους τους θεατές.