Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ρούμελης

Ένα άγνωστο θεατρικό μονόπρακτο του σπουδαίου Μ. Καραγάτση, με τίτλο “Όνειρα μπροστά στο Θάνατο”, θα αναβιώσει, στο πλαίσιο της εκδήλωσης με θέμα το φιλελληνισμό που το Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών θα διοργανώσει το Σάββατο 5 Ιουνίου και έχει ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα του Δήμου Λαμιέων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Μέρος της εκδήλωσης θα αποτελέσει και το μονόπρακτο του Μ. Καραγάτση, όπου εξιστορεί μια σκηνή από τη ζωή του, πρώτου βασιλιά του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους, Όθωνα και της συζύγου του Αμαλίας, όταν πλέον έχουν επιστρέψει στη Γερμανία, μετά τη λήξη της βασιλείας τους.

Για τις ανάγκες της θεατρικής αναπαράστασης, αναζητούμε δύο ηθοποιούς που θα υποδυθούν τα δύο αυτά ιστορικά πρόσωπα.
Τη σκηνοθετική επιμέλεια θα έχει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δη.Πε.Θε. Ρούμελης, Νίκος Ορφανός.
Η προσέγγιση θα είναι ρεαλιστική όσον αφορά το θεατρικό στήσιμο, αλλά όχι όσον αφορά τα πρόσωπα.

Οι ηθοποιοί θα πρέπει να είναι ενεργά μέλη θεατρικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στη Λαμία και τη Φθιώτιδα.

Η συνεισφορά όλων στην εκδήλωση είναι εθελοντική. Θα διεξαχθούν διαδικτυακές δοκιμές έως ότου οι συνθήκες επιτρέψουν διά ζώσης πρόβες.

Φυσικά η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί, μόνον εφόσον το επιτρέψουν οι υγειονομικές εξελίξεις. Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατόν, πιθανώς να μετατεθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Η ημερομηνία διεξαγωγής είναι το Σάββατο 5 Ιουνίου στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο της Λαμίας.

Όσοι και όσες ενδιαφέρονται παρακαλούνται να στείλουν μήνυμα στο προφίλ του ΔηΠεΘε Ρούμελης, με φωτογραφία και ένα συστατικό σημείωμα, μέχρι και την Παρασκευή 9 Απριλίου.

Σας περιμένουμε!

Leave A Reply: